Vitamine esențiale pentru copii în sezonul rece

Sezonul rece aduce cu sine provocări pentru sistemul imunitar al copiilor. Pentru a ne asigura că micuții noștri sunt protejați și sănătoși, este important să le oferim o alimentație bogată în vitamine și minerale.

Găsești mai jos o listă cu vitaminele esențiale pe care trebuie să le avem în vedere pentru copiii noștri în sezonul rece și surse naturale din care ne putem lua aceste vitamine.

 

 1. Vitamina C: Această vitamină este un puternic antioxidant și joacă un rol crucial în combaterea infecțiilor. Se găsește în citrice, căpșuni, kiwi, ardei și broccoli.
 2. Vitamina D: Cu zile mai scurte și mai puțin soare, este esențial să ne asigurăm că copiii primesc suficientă vitamina D, care susține sănătatea oaselor și a sistemului imunitar. Pe lângă expunerea la soare, vitamina D se poate găsi în pește, ouă și lapte fortificat.
 3. Vitamina A: Este vitală pentru sănătatea ochilor și pentru un sistem imunitar puternic. Alimente bogate în vitamina A includ morcovii, dovleceii, spanacul și caisele.
 4. Vitamina E: Funcționează ca un antioxidant, protejând celulele organismului. Nuci, semințe și uleiuri vegetale sunt surse excelente de vitamina E.
 5. Zinc: Acest mineral joacă un rol cheie în funcția imună și în procesul de vindecare. Carnea, produsele lactate, nucile și leguminoasele sunt surse bogate în zinc.
 6. Fier: Esențial pentru producerea de celule roșii sănătoase, fierul se găsește în carnea roșie, leguminoase, cereale fortificate și legume cu frunze verzi.

Pentru a maximiza absorbția acestor vitamine și minerale, este recomandat să oferim copiilor o dietă echilibrată și variată. De asemenea, este important să discutăm cu un medic pediatru despre necesitatea unor suplimente, mai ales în cazul copiilor cu diete speciale sau cu afecțiuni medicale specifice.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri privind alimentația și suplimentația adecvată pentru copilul dvs. în sezonul rece, echipa KidMed este aici pentru a vă ajuta. Programați un consult cu unul dintre medicii pediatri din echipa noastră.

 

Medicii noștri specialiști în Pediatrie

Unde ne găsești:

Numere de telefon pentru programări:

 • 0759.329.534
 • 0721.511.735
 • 031.4251600

Adresa: Șoseaua Ștefan cel Mare 35, București

Program de lucru:

 • Luni-Vineri: 08 – 21
 • Sâmbătă: 09-17
 • Duminică: închis