Specializările clinicii KidMED

Pneumologie Pediatrică

Pneumologia pediatrică este o specialitate centrată pe diagnosticul, tratamentul și prevenția tuturor suferințelor ce apar la nivelul aparatului respirator de la naștere și până la vârsta de 18 ani.

Imunitatea incomplet dezvoltată, precum și particularitățile morfofuncționale ale aparatului respirator conduc la o rată mult mai mare a infecțiilor respiratorii acute la copii, dar și a afecțiunilor cronice. Astfel, s-a constatat o creștere a incidenței astmului bronșic la pacienții pediatrici, una dintre cele mai importante patologii respiratorii cronice.

Medicii nostrii sunt specializați în tratamentul afecțiunilor respiratorii acute sau cronice, precum: insuficiența respiratorie secundară episoadelor de pneumonie, bronșiolită, astm, displazie bronhopulmonara, fibroză chistica, apnee. La KidMed oferă posibilitatea realizării de investigații imagistice (radiografie pulmonară, ecografie pleurală), a pulsoximetriei, a testelor alergologice, testului sudorii și spirometrie în vederea evaluării funcției respiratorii.

Desacoperă ce este spirometria, când este recomandată și cum se realizează.

Specialiștii noștri în Pneumologie Pediatrică

https://kidmed.ro/wp-content/uploads/2022/08/Dr.-Mirela-Pavelescu.jpg
https://kidmed.ro/wp-content/uploads/2022/08/Dr.-Alexandru-Ulmeanu.jpg
https://kidmed.ro/wp-content/uploads/2022/10/Dr-Stan-Iustina-Violeta.png