Specializările clinicii KidMED

Nefrologie Pediatrică

Nefrologia pediatrică este o specialitate centrată pe diagnosticul, tratamentul și prevenția tuturor afecțiunilor ce apar la nivelul aparatului reno-urinar de la naștere și până la vârsta de 18 ani. Se ocupă de  diagnosticul, tratamentul și managementul afecțiunilor acute sau cronice de la nivelul tractului reno-urinar.

Nefrologul pediatru monitorizează și tratează hipertensiunea arterială, hematuria, proteinuria, acidoza tubulara renala, glomerulonefrită și insuficiența renală, sindrom nefrotic, infecții ale tractului urinar, reflux vezicoureteral, tulburări electrolitice, nefrolitiază și complicațiile pietrelor la rinichi și enurezis. Nefrologul pediatru este implicat și în evaluarea și consilierea prenatală pentru familiile ai căror copii nenăscuți sunt diagnosticați cu afectare renală.

BOALA RENALĂ CRONICĂ SAU ACUTĂ

Afectarea rinichilor poate fi cauzată de defecte prezente la naștere, infecții sau boli precum lupusul și diabetul. Nefrologul pediatru poate prescrie medicamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor cauzate de boala cronică renală.

BOLI GLOMERULARE

Glomerulul este un grup de vase de sânge mici în rinichi unde are loc filtrarea sângelui. Bolile care afectează glomerulul pot duce la scurgeri de sânge și/sau proteine ​​în urinăDacă afectarea este suficient de gravă, funcția rinichilor poate scădea.

TENSIUNE ARTERIALĂ CRESCUTĂ

Deși este considerată în mod obișnuit o boala care afectează adulții, hipertensiunea arterială poate afecta copiii care au tulburări renale.

INFECȚII ALE TRACTULUI URINAR

Un copil care are multe infecții ale tractului urinar de-a lungul timpului poate avea o problema structurală cu anatomia care transportă urina din rinichi în afara corpului. Testele disponibile în Clinica KidMed includ:

  • Ecografie renovezicala
  • Analize de sânge
  • Analize de urina

Specialiștii noștri în Nefrologia Pediatrică

Prețuri

*În funcție de experiența fiecărui medic, de situația pacientului și de politica companiei, acestea pot varia. Vă rugăm să verificați aceste informații la telefon 031.4251600 .

 

Consultație

300 – 400 RON

Control

250 – 300 RON

Pachet consultație + ecografie

600 RON

Ecografie renală

350 RON

Contactează-ne pentru o programare

Locaţie

Bucuresti
Stefan cel Mare 35
PARTER, Bloc 31, Sc 3
Apt 79, Interfon 79

Program
  • Lu-Vi: 09:00 – 21:00
  • Sambata: 09:00-17:00
  • Duminica: Inchis
Social Media

    captcha